Concentració davant dels jutjats de Lleida per demanar l'alliberament del veí d'Artesa de Segre

22/11/2019

Es tracta de l'Amadeu Roca, que es troba empresonat pels aldarulls de la vaga general del 18 d'octubre

Mig centenar de persones s'han concentrat aquest dijous davant dels jutjats de Lleida per demanar l'alliberament del veí d'Artesa de Segre, Amadeu Roca. S'ha fet durant la vista oral en què els advocats dels quatre joves empresonats han demanat la llibertat dels seus clients. Van ser detinguts i empresonats després dels aldarulls que es van produir durant la vaga general del 18 d'octubre. 

La fiscalia sol·licita que es mantingui l'empresonament provisional per delictes de desordres públics, danys i atemptat a l'autoritat. Per part de la defensa, consideren que la mesura és "arbitrària" i "excessiva" i que no existeix risc de fugida ni de reiteració delictiva. 

En concret, l'advocat Jordi Pina, entén que la presó preventiva de l'Amadeu és "abusiva" i "no s'aguanta per enlloc" i que l'atestat policial està "ple d'errors" ja que assegura que hi ha testimonis que poden acreditar que les acusacions són falses. Pina ha posat de relleu que "la mare de l'Amadeu està destrossada i jo soc incapaç d'explicar-li amb raonaments jurídics i sòlids el perquè el seu fill continua privat de llibertat". 

La fiscalia acusa a l'Amadeu i a tres nois més de cremar una cabina de loteria, d'encendre fogueres, de trencar vidres de comerços del centre de la ciutat i de llençar pedres als Mossos d'Esquadra. Ha negat que la petició de presó sigui arbitrària: "Van passar quinze persones pel jutjat de guàrdia i es va adoptar una decisió per a cadascú", ha afirmat. 

L'informe policial recull que els acusats van dir als agents "us matarem" i que els van tirar pedres. També consideren que la intenció de l'Amadeu Roca era "participar en les barricades". "Va venir expressament a Lleida després de sopar a Ponts, que està a una hora en cotxe i quan la manifestació ja havia acabat", ha argumentat. "Sabia perfectament a què venia", ha conclòs.
RICARD GÓMEZ i ACN