Concert al Monestir de Les Avellanes en el marc del 22è Festival de Música de Tardor d’Orgues de Ponent i del Pirineu

11/10/2020

Una cinquantena de persones han pogut gaudir, aquest diumenge, del 6è concert d’Orgue de tubs, un concert que forma part del 22è Festival de Música de Tardor d’Orgues de Ponent i del Pirineu. Amb el concert “Quintet per a corda i orgue del Pare Antoni Soler”, l’orgue del Monestir és l’únic de la Noguera en participar-hi 

En el marc del cinquè aniversari de la recuperació de l'orgue de tubs a l’església, el Monestir de Les Avellanes ha acollit, aquest diumenge, el 6è concert d’Orgue de tubs. Sota el títol “Quintets per a corda i orgue del Pare Antoni Soler”, el concert forma part del 22è Festival de Música de Tardor d’Orgues de Ponent i del Pirineu 2020 i, enguany, serà l’únic orgue de la comarca de la Noguera que hi participa. 

 

El concert del Monestir ha presentat un caire doblement especial ja que, en primer lloc, ha permès als espectadors gaudir d’una interpretació molt poc habitual, com és la combinació d’un quintet de corda amb orgue. I, en segon lloc, per la singularitat de les peces interpretades del compositor i organista català, Antoni Soler, un dels màxims representants de la música per teclat del barroc i classisme català al segle XVIII. 

 

Amb el concert d’aquest diumenge, el Monestir de Les Avellanes ha recuperat les activitats culturals, aturades des del mes de març a causa de la pandèmia.

Ariadna Sánchez