Constituït el Grup Motor Comunitari de la Noguera

19/04/2018

Aquest dimarts dia 10 d'abril es va fer la presentació al Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal de la Noguera del Grup Motor Comunitari de la Noguera. Aquest és un espai de coordinació entre serveis i/o departaments que treballen temes comunitaris.

 

Davant la necessitat d'​abordar la salut comunitària des d’una nova perspectiva, a principis d’aquest any 2018 el CAP de Balaguer va proposar la constitució del Grup Motor Comunitari de la Noguera, amb la intenció que diferents departaments de la Generalitat que treballen en l'àmbit comunitari trobessin com caminar junts amb i per la comunitat.

 

Actualment formen part del Grup Motor de la Noguera l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, Salut Pública de la Noguera, Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera i la Unitat de Gestió Assistencial de la Noguera de l’ ICS (Balaguer, Artesa de Segre i Ponts).

 

Aquesta possibilitat de treballar interdepartamental i en xarxa permetrà assolir l’objectiu comú de crear aliances entre els diferents agents del territori i actuar de manera coordinada perquè els recursos de cada servei, departament i/o àrea siguin més ben aprofitats.​

 

L'objectiu específic del grup motor és liderar, coordinar i reforçar tot el procés comunitari i crear sinergies entre totes les entitats del territori, les associacions i la comunitat, aprofitant totes les activitats i recursos que ja es tenen​​, ordenant-los i avaluant-los ​i buscant els recursos per cobrir les necessitats prioritàries en les que encara hi ha mancances. 

Infolleida