Creu Roja de la Noguera inicia la XVI edició del seu projecte ‘Avis i Àvies solidaris’ i inicia la campanya “Cap nen sense joguina”

12/11/2019

La iniciativa, nascuda a la comarca, pretén activar i potenciar la presència social de les persones que viuen en residències geriàtriques i aconseguir finançament per la campanya de reis, “cap nen sense joguina”. En la iniciativa hi participen totes les residències de la comarca i la Creu Roja de la Noguera

El projecte es basa en la venda de diferents objectes artesanals elaborats pels avis i àvies de les residències geriàtriques. La venta es realitza o bé en mercats o bé dies puntuals en diversos municipis de la comarca amb els quals ho pactem anteriorment.


Amb aquesta iniciativa, les residències i Creu Roja volen difondre un doble missatge, la idea que les persones grans encara són molt vàlides per col·laborar activament en la societat sempre que es faciliti l’accés als recursos i es proposin activitats adequades i sensibilitzar envers aquella població que viu en risc de pobresa o pobresa extrema i que de vegades passen desapercebuts.


A més de tenir sempre l’acceptació dels més petits, la vivència dels avis i àvies és molt positiva i enriquidora.

De setembre a novembre, els residents, que col·laboren voluntàriament en aquesta iniciativa, han treballat en els productes artesanals que seran venuts arreu del territori.

27 novembre Ponts (mercat setmanal) de 10 a 13:30h
30 novembre. Parada davant Mercadona. (C/ Noguera Pallaresa). De 11-13h.
02 de desembre. Bellcaire. Matí de 10:30 a 13:30h.
04 de desembre. Menàrguens. Matí de 10:30 a 13:30h.

A al fira de Santa Llúcia de Balaguer també farem venta de petits objectes però de forma ambulant. Amb voluntariat correctament identificat per la tasca. Vendrem també loteria de Nadal. Com cada any, els diners que s’obtinguin es donaran a Creu Roja Joventut per finançar la campanya de reis.

Les residències que enguany participaran en el projecte són: Santa Maria, San Domènec i Comtes d’Urgell de Balaguer, Verge d’Aguilar d’Os de Balaguer, Cal Tomeu de Cabanabona, Residència Municipal d’Artesa de Segre i de Gestió Municipal de Ponts. Entre 60 i 70 àvies i avis col·laboraran en aquesta XV edició del projecte.
Infolleida