Critiquen l'acumulació d'escombraries a la plaça de la Sardana de Balaguer

27/12/2021

Veïns de Balaguer es van queixar ahir de l’acumulació d’escombraries als voltants de la plaça de la Sardana. Un fet, van assenyalar, que fa dies que es repeteix i que s’ha agreujat durant les festes nadalenques. S’ha de recordar que la Paeria de Balaguer ja va aprovar un increment del 10% de la taxa d’escombraries de cara a l’any vinent, que passarà dels 128 euros actuals als 140,94 euros.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va assenyalar durant el ple que va aprovar aquesta pujada que el preu s’anirà incrementant si la ciutadania continuava reciclant poc. Així mateix, la pujada també respon a la necessitat de reduir el dèficit de la recollida, que l’any passat va ser de 330.000 euros. A Lleida ciutat, a partir d’avui agents no uniformats de la Guàrdia Urbana patrullaran per detectar i denunciar comportaments incívics relacionats amb la neteja de la via pública.

L’actuació forma part del Pla de Millora de l’Espai Públic previst per als anys 2022 i 2023 i pensat com una estratègia per millorar l’estat de la neteja i de les zones enjardinades de la capital del Segrià. Les sancions que es posen oscil·len entre els 120 i els 3.000 euros. Es posarà especial atenció en l’abandó d’escombraries i les actituds incíviques de propietaris d’animals.

SEGRE.COM