Decomissen 4.541 plantes de marihuana

20/08/2021

Mossos i Guàrdia Civil desmantellen plantacions en una nau de Torrefarrera i a Os de Balaguer, respectivament

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, en dos operacions policials independents, van detenir dimarts cinc homes d’entre 22 i 44 anys i de nacionalitat albanesa com a responsables de sengles plantacions de marihuana a Torrefarrera i Os de Balaguer i que han suposat el decomís d’un total de 4.541 plantes.

La policia catalana va arrestar dimecres tres homes en una nau, situada al polígon Les Comes de Torrefarrera. Els tres individus van intentar fugir per la teulada de la nau quan van ser descoberts pels investigadors. Ahir al matí, amb l’autorització judicial, es va practicar un escorcoll a la nau en la qual es van decomissar 2.541 plantes de marihuana.

El magatzem disposava d’una complexa instal·lació formada per llums, transformadors, ventiladors, extractors i material fitosanitari per afavorir el ràpid creixement de les plantes. També tenien la llum punxada. Els agents van descobrir a l’entresolat del magatzem un espai habilitat on els tres detinguts vivien. D’aquesta manera podien passar setmanes sense sortir de la nau, evitant així aixecar sospites al trobar-se en un polígon amb molta activitat.

Per la seua part, la Guàrdia Civil va localitzar dimecres una plantació de 2.000 plantes de marihuana en una zona de difícil accés situada al barranc de Barbuixera, a prop del pantà de Santa Anna, a Os de Balaguer. Van arrestar dos homes de 24 i 33 als quals s’acusa de ser responsables de la plantació, que comptava amb una gran infraestructura i un campament equipat per passar-hi llargs períodes de temps. Al lloc hi havia diverses tendes de campanya, menjar i eines per al cultiu de marihuana, així com material de vigilància.

S’ha de recordar que dilluns els Mossos van detenir vuit homes, també de nacionalitat albanesa, a Guixers, al Solsonès, i van decomissar 18.000 plantes. Els vuit arrestats van ingressar dimecres a la presó després de declarar davant del jutge (vegeu SEGRE d’ahir).

SEGRE.COM