Denunciat per segon cop per transformar una finca en zona protegida

30/04/2019

Els agents rurals de la Noguera han denunciat per segona vegada una empresa agrària de l’Anoia per haver transformat sense autorització sis hectàrees de terreny forestal (d’alzines i pastures) en cultius a la serra del Montsec al municipi de Vilanova de Meià i per haver obert un nou camí sense autoritzar de 460 metres de llarg en un espai protegit que s’inclou a la Xarxa Natura 2000.

Els fets es remunten a l’any 2014, quan ja van ser denunciats pels Rurals, segons van explicar ahir fonts properes. En l’actualitat, es tornen a denunciar les mateixes actuacions però en aquest cas per mantenir les infraccions sobre el terreny sense que s’hagi portat a terme cap treball de restauració del paisatge anterior ni haver-lo legalitzat.

A la majoria dels terrenys hi ha actualment plantades centenars d’alzines tofoneres amb un sistema de regadiu, que ja tenen entre trenta i quaranta centímetres d’alt. Part de la finca està envoltada per una tanca de seguretat.

Els agents rurals van denunciar els fets i van enviar l’expedient al departament de Territori i Sostenibilitat al tractar-se d’una “rompuda” que s’ha dut a terme a l’espai natural protegit del Montsec (PEIN) i ser aquest departament el que té la potestat d’exigir una ordre de restauració així com la legalització de les infraccions.

SEGRE.COM