Denuncien davant del jutge la mort d'un gat tirotejat a Àger

07/05/2020

L’associació de defensa dels animals i el medi ambient Daima ha presentat aquesta setmana una denúncia al jutjat de guàrdia de Balaguer perquè s’investigui qui va disparar amb una escopeta de perdigons a un gat a Àger que va acabar morint al veterinari.

Consideren que es tracta d’un delicte de maltractament d’animals domèstics. L’entitat també ho ha posat en coneixement dels Agents Rurals i de l’ajuntament de la localitat. Gemma Sanuy, secretària de Daima, va explicar que “una veïna es va posar en contacte amb nosaltres després que el dia 30 recollís un gat malferit.

L’animal va ser traslladat a la clínica veterinària Vet2 el dia 1 i els veterinaris van detectar una lesió per un tret al fèmur del gat”. En el preoperatori es van detectar dos patologies greus i, davant de la previsió que l’animal no pogués resistir la intervenció, es va optar per sacrificar-lo. Sanuy va explicar que “sabem que és molt difícil identificar l’autor però no ens podem quedar de braços plegats davant d’un cas de maltractament. Lamentablement, aquests fets es produeixen amb massa freqüència, gairebé contínuament a la nostra societat”. Daima assegura que durant els últims anys s’han produït casos similars a la zona.

L’Audiència de Lleida va condemnar l’any 2017 un home de les Borges Blanques per haver disparat amb una escopeta de perdigons al gat del veí, cosa que va ser qualificada de delicte de maltractament animal. Se li va imposar quatre mesos de presó.

En canvi, el tribunal va absoldre un regidor de Torà que va matar a trets un gos abandonat al considerar que volia evitar que l’animal ataqués un ciutadà.

SEGRE.COM