Dissabte amb DO a la biblioteca d'Artesa de Segre

20/02/2018

El dissabte 17 de febrer la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d'Artesa de Segre va organitzar una visita al celler Vall de Baldomà de Baldomar, celler convidat aquest any per la biblioteca dins el programa Biblioteques amb DO.

Vall de Baldomar és un projecte familiar endegat els anys 80 per Hermenegildo Porta, a l’actualitat el dirigeix juntament amb la seva filla Marta. La visita a les instal·lacions va començar a l’exterior del recinte i va acabar amb un tast a dins el celler.

Sota la Denominació d’Origen Costers del Segre els vins Vall de Baldomà els integrem  dues famílies. La Baldomà, que expressa la personalitat del territori amb la seva singularitat geogràfica i climàtica. I la dels Cristiari, productes especials que projecten la voluntat de diferenciació i d’identificació amb l’origen.

El matí va continuar amb la visita al Museu Arqueològic i Paleontològic de Baldomar amb el pintor Antoni Borrell per acabar a l’església del mateix poble i veure les pintures murals del mateix autor.

Biblioteques amb DO és una iniciativa, promoguda pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que pretén dinamitzar aquests espais i donar a conèixer les DO a partir de la vinculació de dos pilars de la cultura catalana: els vins i la literatura. 
Infolleida