Distingeixen dos forners lleidatans com a Mestres Alimentaris

18/06/2020

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a dos lleidatans pels seus mèrits i coneixements en el camp de l’artesania alimentària.

Els distingits són els forners Antonio Frias i Xavier Goixart, de Lleida i Os de Balaguer, respectivament. “Es tracta d’un reconeixement a l’esforç i a la feina ben feta”, va assegurar ahir Frias que, amb 39 anys, dirigeix tres establiments situats als carrers del Centre, Baró de Maials i Xavier Puig Andreu de la capital del Segrià. Assegura que el secret per poder aconseguir l’èxit en el món de la fleca és la “dedicació i el temps, treballant els productes de primera qualitat amb l’afecte que es mereixen”. Les trenes de xocolate, els croissants i el pa de pagès són alguns dels productes que estan més demandats pels seus clients.

Per la seua part, el forner Xavier Goixart compta amb més de trenta anys d’experiència al Forn Goar, fundat el 1986 a Os de Balaguer, i una de les seues especialitats són les coques de recapte.En total, la Generalitat ha concedit aquest any vint-i-cinc diplomes en tot el conjunt de Catalunya. Concretament, el departament d’Agriculgtura ha reconegut set xarcuters, deu forners, cinc pastissers, dos xurrers i un formatger. El nom dels guardonats va ser publicat ahir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El Diploma de Mestre Artesà Alimentari s’atorga a tots aquells professionals que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària. Es tracta de persones que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i que a més disposen del carnet corresponent que els acredita com a tal.

La concessió del diploma significa, segons la Generalitat, el reconeixement del “mestratge excepcional”.

SEGRE.COM