El 9è Juliol de Música i Poesia celebra amb èxit el concert extraordinari

27/07/2020

La Paeria de Balaguer va sol·licitar el permís al PROCICAT i s'han pres totes les mesures de seguretat

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer ha acollit aquest dissabte al vespre el primer i únic concert de la 9a edició del cicle "Juliol de Música i Poesia". Un concert extraordinari que s'ha celebrat a l'aire lliure en una edició del cicle que ha reduït el format per adaptar-se a les restriccions de la Covid-19.

La voluntat de l'organització era no perdre l'esperit d'aquesta iniciativa que des de ja fa 9 anys amenitza els vespres d'estiu a la capital de la Noguera fusionant música, poesia i patrimoni.

Unes dos-centes persones han gaudit de l'espectacle "El Juliol mira enlaire!" a l'exterior de l'absis del monestir per garantir les mesures de seguretat marcades per les autoritats. Enric Arquimbau, membre de l’organització, ha destacat que “hem salvat el Juliol amb un format diferent i en un espai molt suggerent”.

L'espectacle ha commemorat el 250è aniversari del naixement de Beethoven i el 50è aniversari de la mort de Josep Carner amb la participació d'artistes del territori. Per l'ocasió s'ha comptat amb la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Javier Lázaro, la pianista Marta Messalles i Carme Sansa i Enric Arquimbau com a dients. Tots plegats han estat els encarregats de fer gaudir al públic d’aquesta vetllada lírica i poètica.

L'espectacle ha combinat la música de Beethoven, Mozart, Saint-Saëns, Lehár, Bizet, Bernstein, Rossini i Kurt Weill amb la poesia de Carner, Bel, García Lorca, Marçal, Abelló i Milà i Fontanals, entre d’altres.

Un espectacle que segons Carme Sansa "hem intentat que fos un homenatge a les persones davant la pandèmia”. “És un goig poder compartir aquest concert i en aquest entorn, no ha estat un recital com un altre” ha destacat.

La mezzosoprano Marta Infante ha celebrat tornar als escenaris després dels mesos de confinament “em fa molt feliç tornar a pujar a l’escenari, no hi pujava des del mes de març”.

Pel que fa a altres mesures de seguretat, l'aforament s'ha limitat a 200 persones, l'ús de mascareta era obligatori tant per accedir al recinte com durant l'espectacle, s'ha dispensat gel hidroalcohòlic i les cadires s'han situat amb una separació d’1,5 metres. També s'ha fet un registre d'assistents.
Infolleida