El 9è Juliol de Música i Poesia confia en poder celebrar el concert extraordinari aquest dissabte

24/07/2020

La Paeria de Balaguer ha demanat el permís al PROCICAT i s'han pres totes les mesures de seguretat

L’organització del Juliol de Música i Poesia confia que aquest dissabte 25 de juliol es pugui celebrar el primer i únic concert de la 9a edició del cicle. Ja s’ha sol•licitat el permís al
PROCICAT i es treballa per garantir totes les mesures de seguretat d'aquesta edició que s'ha reduït a un únic concert a l'aire lliure per les recomanacions sanitàries de la Covid-19.


Jordi Alsina, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, explica que s'han fet totes les gestions a través de la Paeria de Balaguer i que actualment estan a l'espera de l'autorització del PROCICAT. Alsina ha destacat que treballen amb la confiança de que el concert se celebrarà "per totes les mesures sanitàries que s'han pres, pel suport institucional del que es disposa i perquè no veiem cap motiu pel qual no s'hauria de dur a terme".


D'altra banda, l’organització subratlla la importància de comprar les entrades de forma anticipada als establiments col·laboradors abans del concert i arribar a partir d’un quart de 9 del vespre, 45 minuts abans que comenci l’espectacle. En arribar a Santa Maria de les Franqueses els assistents es trobaran amb un total de tres zones diferents per garantir la seguretat, tal i com explica Mireia Prats, de Bada-Pas Iniciatives Culturals, "les zones venen delimitades pel color de l'entrada, una mesura per evitar aglomeracions".

Pel que fa a altres mesures de seguretat, l'aforament s'ha limitat a 200 persones, és obligatori l’ús de mascareta, es dispensarà gel hidroalcohòlic i les cadires es situaran amb una separació d’1,5 metres. També hi haurà un registre d'assistents.


L’espectacle, que porta per títol “El juliol mira enlaire!”, commemorarà el 250è aniversari del naixement de Beethoven i el 50è aniversari de la mort de Josep Carner.


Si finalment el PROCICAT no autoritzés l'espectacle i s'hagués de suspendre el concert, des de l'organització del 9è Juliol de Música i Poesia expliquen que es retornarà íntegrament el preu de l’entrada als establiments on s'han adquirit de forma anticipada.
Infolleida