El canal Algerri Balaguer repara el bombatge de Castelló

23/02/2021

Operaris de l’empresa especialitzada que s’encarrega de reinstal·lar el cable de coure a les vuit bombes de l’estació de bombatge de Castelló de Farfanya tindrà els treballs acabats aquesta setmana per poder donar aigua a primers de març. En aquests dies es portaran a terme el gruix de les obres perquè les bombes tornin a funcionar, segons va explicar el president de la comunitat de regants, Carles Gra.

A primers d’aquest mes, diverses persones van robar més de 1.600 metres de cable que ara s’ha de reposar per connectar el corrent elèctric. El cable ha suposat una despesa de més de 30.000 euros i els perjudicis pel robatori ascendeixen a més de 50.000.

La comunitat instal·larà càmeres de vigilància connectades amb els Mossos i alarmes a totes les estacions de bombatge: a més de la de Castelló de Farfanya, també a la d’Algerri i la d’Ivars de Noguera..

L’estació de bombatge de Castelló permet portar l’aigua a més de 4.000 hectàrees d’aquest municipi, Menàrguens, Torrelameu i Balaguer. Els pagesos ja han sol·licitat aigua encara que el gruix de la campanya comença per Sant Josep.

SEGRE.COM