El Centre d’Interpretació del Montsec, a punt 

02/12/2020

El nou Centre d'Interpretació del Montsec, situat a Vilanova de Meià, pretén divulgar els fòssils del jaciment del Cretaci inferior del Montsec de Meià, que mostren restes de vertebrats, invertebrats i plantes. El nou equipament s’inaugurarà el proper 23 de desembre i estarà obert els caps de setmana i dies festius, a més a més, també oferirà visites escolars 

Vilanova de Meià ja té a punt el nou Centre d’Interpretació del Montsec, un espai que recull una important mostra de fòssils del Cretaci. Amb el nou Centre, es pretén donar a conèixer la riquesa dels fòssils del Montsec de Meià.

 

Així doncs, aquest centre ha adaptat l’exposició produïda per l’Institut d’Estudis Ilerdencs “Paleontologia a les Terres de Lleida. La Pedrera de Meià i l’inici d’un món modern”, per tal de divulgar els fòssils del jaciment del Cretaci inferior del Montsec de Meià. Aquest fòssils, d’una conservació excepcional, mostren restes de vertebrats, invertebrats i plantes. 

 

El nou Centre s’inclou en el projecte de divulgació científica “Dinosaures del Pirineu”, que coordina una xarxa de museus i centres d’interpretació dels fòssils al territori.

Ariadna Sánchez