El Circuit Escolar de Cros-Trofeu Diputació de Lleida espera reunir més de 4.500 participants en la quarta edició

06/11/2018

La primera prova tindrà lloc a la Pobla de Segur el dia 11 de novembre i les competicions continuaran per 8 localitats més fins a finalitzar la fase territorial a Golmés el 24 de febrer

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, ha presidit aquest dilluns la roda de premsa de presentació del Circuit Escolar de Cros-Jocs Esportius Escolars de Catalunya-Trofeu Diputació de Lleida, que inclourà 9 proves (8 de cros i la final territorial) i que es disputaran de novembre a febrer, amb una previsió estimada superior als 4.500 participants i 120 entitats, més de la meitat escoles.

L’acte ha comptat també amb la participació de Joan Ubach, president de l’Agrupació de Consells Esportius de les Terres de Lleida; Joan Segura, representant territorial de l’esport a Lleida; i de Josep M. Roy, secretari tècnic de l’Agrupació de Consells Esportius de les Terres de Lleida.

En la seva intervenció, el vicepresident quart Eloi Bergós ha destacat la iniciativa perquè fomenta el valor de l’esport entre els escolars, mentre que Joan Ubach ha subratllat el suport de la Diputació perquè aquesta competició es pugui celebrar en la seva quarta edició.

Concretament, el calendari de competicions passarà per les localitats de la Pobla de Segur (11 de novembre), Sidamon (2 de desembre), Balaguer (13 de gener), Bellvís (20 de gener), Arbeca (27 de gener), Juneda (3 de febrer), Agramunt (10 de febrer), Borges Blanques (17 de febrer) i Golmés (24 de febrer).

El Circuit Escolar de Cros-Jocs Esportius Escolars de Catalunya-Trofeu Diputació de Lleida està organitzat per l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les Terres de Lleida, amb el suport del Consell Català de l’Esport i de la Diputació de Lleida i la col·laboració d’ajuntaments, AMPES i Clubs.

Per al representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, l’èxit del projecte rau en la capacitat de sumar sinergies, del treball conjunt entre entitats i clubs participants.

En relació amb les proves, les categories d’aquesta nova edició són 9: veterà i sènior, júnior, cadet, infantil, aleví, benjamí, prebenjamí i pollets (oberta aquesta darrera a alumnes de P2, P3, P4 i P5).  De fet, tal com ha destacat Josep Maria Roi, l’increment majoritari de participants es registra a les edats més primerenques i això fomenta també que els pares i les mares participin en les curses.

En el marc de la competició també es farà difusió del programa ‘Re-valoritza’t’, que promou la Taula Assessora de l’Esport Lleida i de la campanya d’UNICEF que porta per nom ‘Gotes per al Níger’. Un any més, els organitzadors valoraran i premiaran les bones conductes, tant dels esportives com entrenadors i públic en general dins del programa de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC) ‘Jo sempre hi guanyo’. 

Infolleida