El Consell Comarcal acull la Fira FER

13/06/2019

El dia 12 de juny el claustre del Consell Comarcal de la Noguera va ser l’aparador dels projectes finals dels alumnes de 5è de primària de les escoles que han participat al projecte FER- Futurs Emprenedors Rurals, impulsat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord.  

 

Les escoles de la Noguera i el Segrià Nord que han participat a la Fira FER són: l'Escola Sol Ixent de Corbins, l'Escola Els Planells d'Artesa de Segre, Vedruna de Balaguer, l'Escola de Ponts i l'Escola Salvador Espriu de Vallfogona de Balaguer.

 

Els més de 150 alumnes d’aquestes escoles van presentar a la Fira FER un total de 33 projectes elaborats durant el curs escolar, que van ser valorats per un jurat professional, que va fer 4 mencions especials entre tots els treballs presentats a la idea més comunicativa, la més creativa, la més territorial i la més innovadora.

 

El projecte FER.CAT es va posar en marxa l’any 2016 per fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'Educació Primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius del projecte destaca despertar el talent emprenedor entre els joves, facilitar la cerca d'oportunitats i aprofitament de recursos oferts pel món rural, difondre la cultura emprenedora als centres educatius i incorporar valors relacionats amb l'emprenedoria, fomentar el treball en equip, el debat i les relacions, i introduir de formà bàsica la cultura financera a les escoles.

El projecte Fer proporciona a les escoles material didàctic per a l’alumnat i la guia per al mestre això com un acompanyament durant tot el curs escolar per implementar el projecte a l’aula a través d’un grup de treball coordinat pel Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu de la Noguera.

 

L'èxit del projecte es fa palès en l'augment d'alumnes i escoles participants respecte a l'any anterior, atès que el curs 2017-2018 es van comptabilitzar 28 escoles i 385 alumnes a tot Catalunya, i 5 escoles i 118 alumnes a la Noguera i el Segrià Nord, i aquest curs 2018-2019 ho han fet 39 escoles i 863 alumnes de tot Catalunya, i 11 escoles i un total de 242 alumes de la Noguera i el Segrià Nord.

 

El projecte FER.Cat per fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat de 5è i 6è de primària, està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord i finançat per fons FEADER i pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

 

Per a més informació, consulteu la web: www.futursemprenedors.cat. Les escoles que tinguin interès a participar en el projecte FER es poden inscriure a través de la web www.futursemprenedors.cat, o poden sol·licitar informació al Consorci GAL Noguera Segrià Nord (tel. 973 448 933).

 

 

Infolleida