El Consell Comarcal commemora el Dia Internacional de les Dones Rurals a la Noguera amb dones de la Noguera

16/10/2020

El Dia Internacional de les Dones Rurals, 15 d’octubre, visibilitzem el protagonisme de les dones en el sector primari que és un pilar per a l’economia i la vida, tant en zones rurals com no. A tot Catalunya, només un 20% de les dones es dediquen professionalment a aquestl sector a Catalunya, tot i que gairebé un milió viuen en zones rurals. Les dones rurals representen el 31% de la titularitat de les explotacions agrícoles.

El Consell Comarcal de la Noguera vol retre homenatge a aquestes dones i ho fem amb dos activitats en què les protagonistes són les dones de la Noguera. D’una banda, donant veu a quatre noguerenques que es dediquen professionalment al sector primari. Hem editat un vídeo, que es pot visualitzar a través de les xarxes, i on la Gemma, la Griselda, la Judit i la Lídia comparteixen les seves experiències relacionades amb la presència de la dona al món rural i el seu treball diari.

Per l’altra banda, amb una intervenció artística en un espai públic de Vilanova de l’Aguda, per retre homenatge a les dones rurals de la Noguera a través d’una obra mural que s’inaugurarà a finals d’octubre. Amb aquesta intervenció es respon als objectius de visibilitzar les dones rurals, reforçar i recuperar valors que de vegades oblidem, i revitalitzar espais dels municipis de la nostra comarca.

Aquestes accions estan impulsades per l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de la Noguera (SIAD).

Infolleida