El Consell Comarcal de la Noguera congela les taxes de residus

14/10/2020

Tot i que sí que es veurà modificat el cànon de residus de la Generalitat, que penalitza cada tona d’escombraries sense reciclar que acaba a l’abocador, el ple del Consell Comarcal de la Noguera va decidir, per unanimitat, congelar la taxa que han de pagar els ajuntaments, que es mantindrà a 37€ per tona de brossa

El Consell Comarcal de la Noguera ha aprovat, en el ple, congelar les taxes de residus per a l’exercici 2021. Tot i això, sí que es veurà modificat el cànon de residus de la Generalitat, que passarà dels 47,10 euros actuals, a 53,10 euros, és a dir sis euros més. Aquest fet es deu a que la Generalitat penalitza cada tona d’escombraries sense reciclar que acaba a l’abocador i, és per això que el cost es dispara a més de sis euros per any. Tot i això, des del Consell s’ha congelat la taxa que han de pagar els ajuntaments, que es mantindrà a 37 euros per tona de brossa. 

 

D’altra banda, i com a novetat d’enguany, el Consell Comarcal ha introduït a la taxa del Servei d’Assistència de Secretaria als ajuntaments un nou preu per hora de teletreball, que serà, per tant de 6,84 euros l’hora presencial dels tècnics i de 4,69 si es tracta de teletreball. Aquest fet es deu a l’increment del teletreball d’aquest servei, un increment fruit de la pandèmia sanitària. 

Ariadna Sánchez