El conseller d'Educació visita els terrenys on es faran les noves construccions de les escoles Arnau Berenguer al Palau d'Anglesola i L'Àlber a Albesa

24/07/2020

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visita aquest matí les comarques de Lleida per conèixer els terrenys on es construiran l’ampliació de l’Escola Arnau Berenguer al Palau d’Anglesola i el nou edifici de l’Escola L'Àlber a Albesa, aquesta darrera aprovada dimarts pel Govern després de la modificació del Pla Econòmic i Financer d’Inversions del Departament d’Educació. Han acompanyat el conseller el director general de Centres Públics i president del Consorci d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega.



Al migdia el titular d’Educació ha estat al Centre Cívic Vitorina Vila Badia d’Albesa, on ha tingut una trobada amb la seva alcaldessa, Eugènia Puig-Gròs. A continuació, el conseller ha visitat els terrenys on s’edificarà l’Escola L'Àlber. En aquest sentit, ha manifestat durant la visita al municipi que “la construcció de l’escola era una reivindicació històrica, que dimarts el Govern va aprovar” i que “hem de fer esforços per solucionar les urgències però també els dèficits històrics”.

 

Josep Bargalló ha exposat que “una escola és un lloc on treballen mestres i aprenen alumnes, però és molt més que tot això, de fet és l’eina que té la comunitat per tirar endavant, és un lloc d’instrucció, culturització, socialització, de desenvolupament de les emocions, de coneixement de sentiments i, en un municipi de les dimensions d’Albesa, és el pal del municipi”. El conseller ha subratllat que “hem apostat per construir escoles noves en aquest moment, malgrat la crisi i el moment dur de la pandèmia”.

Infolleida