El guitarrista Josep-Manel Vega presenta ‘Improvising around the world’ un disc amb 10 improvisacions de guitarra enregistrades arreu del món

02/02/2021

El músic, que resideix a Os de Balaguer, va gravar els temes en diferents indrets d’Espanya, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Marroc i Hongria des del 2018 i que ha culminat en ple confinament

El músic i guitarrista Josep Manel Vega acaba de publicar el seu disc, ‘Improvising around the world’ que ja es pot escoltar a les principals plataformes digitals (Spotify, AppleMusic o AmazonMusic, entre d'altres) des del passat 29 de gener.
Es tracta de 10 temes de composició pròpia que ha anat enregistrant al llarg de dos anys en les seves improvisacions en viu en 6 països: Espanya, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, el Marroc i Hongria. A més, dues de les improvisacions incloses en el disc han estat realitzades en companyia del multiinstrumentista de Balaguer Àlex Fuentes (flauta i percussions). Es tracta de 'Impro a La Seu Vella’ (Lleida) i ‘Ludens in Malignum Castrum’, aquesta última, utilitzant les campanes del Museu de Campanes d’Os de Balaguer.

Vega ja havia publicat l’any 1999 el seu primer disc amb el títol L’espai, el silenci i el vent (Liquid Records, Barcelona 1999) així com altres treballs publicats en format físic ja sigui com a solista o en grup. ‘Improvising around the world’ és el seu segon disc d’improvisacions després que l’any 2020 publiqués el disc ‘7 IMPROS – First steps around the world’ amb improvisacions realitzades a Espanya, França, Portugal, Itàlia i el Marroc.

Josep Manel Vega publica aquest treball que recopila els fruits del que ha estat un gir radical en la seva vida. Després de 30 anys de dedicació a la docència musical, l'any 2017 inicia un procés de transformació personal després d’abandonar la ciutat en un canvi de vida motivat per la necessitat ja incontenible de dedicar tota la seva energia a l’activitat musical.

La recerca de descobrir la seva especificitat com a artista, a més de la necessitat personal de descobrir-se a si mateix el va portar durant dos anys a moure’s sense rumb fix d'un país a un altre, tocant en diferents indrets a la recerca de diferents fonts d'energia, sentiments i inspiració, en una actitud nòmada sense un destí predeterminat.

Un procés de transformació que l’ha portat per diferents fases: “Quan inicies un camí de transformació personal hi ha moments en què et sents desorientat i si bé es parla molt de caminar cap al teu propòsit, sovint no es parla dels entrebancs que et trobaràs pel mig” explica. Algunes d’aquestes fases són la desil·lusió i el desengany, que Vega explica així: “La desil·lusió i el desengany tenen un sentit i és que és molt millor sortir de la il·lusió i l’engany que no pas viure-hi conformat”

El seu primer disc de fet va adoptar el nom d’una peça que també s’inclou a ‘Improvising around the world’ originalment escrita per a guitarra i clarinet i concebuda al poble d’Orcau (Conca de Tremp). Aquesta peça, que ara s’inclou en el treball és un homenatge vint anys després al que fou un intent fallit de reconstruir una casa en runes en aquest petit poble de la Conca de Tremp.

Infolleida