El MITMA avança a aquest any la darrera fase de rehabilitació del ferm a l’A-2

20/07/2021

Les restriccions de trànsit que generaran les obres en aquest nou tram, entre els enllaços de Balaguer i la LL-11, no s’apliquen els caps de setmana

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha iniciat les obres del primer tram de la tercera i darrera fase del projecte de rehabilitació del ferm a l’A-2 (variant de Lleida) situat entre els enllaços de Balaguer i la LL-11 a Els Alamús, en sentit Barcelona. Els operaris ja hi treballen des d’ahir dilluns després d’haver senyalitzat i reorganitzat el trànsit en aquest tram.

 

Les obres formen part del projecte de rehabilitació superficial i puntualment estructural del ferm de l’A-2 en un tram de 15 quilòmetres de la variant de Lleida, entre l’enllaç de Torrefarrera i Els Alamús, amb un pressupost de 7,6 milions d’euros.

 

Les obres iniciades ahir i que avui ha visitat el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, juntament amb el Cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, es porten a terme en un tram d’uns sis quilòmetres entre els enllaços de Balaguer en el km 469 i el de la carretera LL-11, en el km 475 i tenen un període d’execució de quatre setmanes.

 

José Crespín ha explicat que “comencem ara les obres en el primer tram de la tercera i darrera fase del projecte, una fase que el Ministeri tenia inicialment prevista per al 2022 i que ha decidit avançar a aquest any per culminar, d’aquesta manera, el projecte de millora en la via de major volum de trànsit de tota la província”.

 

En aquest sentit, Crespín ha valorat molt positivament aquest avançament de la darrera fase per part del MITMA “ja que les obres es traduiran en una millora important en la conducció i demostra el compromís del Ministeri amb les Terres de Lleida”. El subdelegat ha demanat “comprensió als usuaris de l’A-2 ja que  les obres són de gran envergadura i qualsevol projecte d’obres a la xarxa de carreteres genera certs inconvenients”.  

 

Les restriccions de trànsit que generaran les obres no s’apliquen els caps de setmana, des de divendres a les 13.00h fins els dilluns a les 7.00h. Mentre durin les obres en aquest nou tram, els tècnics del MITMA desvien el trànsit per la calçada de l’autovia operativa, la de sentit Saragossa, que passarà a ser bidireccional.

 

 

Infolleida