El Monestir de les Avellanes inaugura l’Espai dels Àngels

15/03/2018

L’exposició permanent de gairebé 5.000 figures d’àngels visitable en les instal•lacions de l’Arxiu Gavín, s’inaugurarà el proper dissabte 17 de Març

El dissabte 17 de març a les 11 h., tindrà lloc l’acte inaugural de l’Espai dels Àngels al Monestir de les Avellanes. Es tracta d’una exposició permanent creada per la Sra. Fina Armengol i formada per gairebé 5.000 figures d’àngels de diferents tipologies, procedents de 21 països i realitzades en 15 materials diferents.

 

El programa de l’acte consta de la benvinguda i parlaments de les autoritats que hi participaran com el Sr. Enric Vendrell, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Josep Borrell, Director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, la Sra. Concepció Cañadell, Presidenta del Consell Comarcal de la Noguera i la Sra. Estefania Rufach, alcaldessa d’Os de Balaguer. Posteriorment hi haurà la conferència sobre ‘Àngels i Art” a càrrec del catedràtic Mn. Josep M. Martí i Bonet de l’Arquebisbat de Barcelona. Després la visualització d’un vídeo, que s’ha fet per a acompanyar la visita a l’exposició, precedirà l’acte inaugural i visita a l’espai a càrrec de la Fina Armengol, creadora de la col·lecció i finalment la visita guiada a l’Arxiu Gavín clourà l’acte.

 

La mostra de l’Espai dels Àngels és única a Catalunya i ara es podrà visitar amb la visita guiada a l’Arxiu Gavín, Centre de Documentació de Cultura Religiosa de Catalunya. L’obertura d’aquesta exposició enceta les activitats vinculades al 10è aniversari del trasllat de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes.

Infolleida