El Monestir de les Avellanes recupera les Jornades d’Història,

22/06/2022

Una de les activitats emblemàtiques, que arriba a la 11a edició, després de 2 anys d’aturada a causa de la pandèmia

El 7 i 8 de juliol de 2022 tindran lloc les XI Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes(Història de l’Església i la religiositat), edició que duu per títol “El monacat, més enllà: expansió i missió, s. XII-XVI”

 

A través de 10 conferències i debats, a càrrec d’especialistes de reconeixement internacional, s’oferirà una mirada multidisciplinària d’un tema complex i polifacètic. A les XI Jornades s’hi descobrirà com l’expansió dels ordres religiosos primer al món cristià i després més enllà d’Europa, va significar molt més que una expansió religiosa. Va tenir un clar impacte en els àmbits culturals, econòmics o intel·lectuals. La presència dels religiosos i religioses era palpable en tot tipus de contactes, interaccions i intercanvis entre pobles a nivell internacional i interètnic.

 

Com cada any, les Jornades inclouen activitats culturals de divulgació científica, com la 9a edició del Sopar Medieval en la qual es fa una proposa molt diferent fins ara, amb el títol “Més enllà de les taules medievals” s’hi descobrirà els orígens de la cuina de l’illa de Madeira (Portugal), com a punt d’interacció de les cultures europees, africanes i americanes a finals de l’edat mitjana. El concert nocturn als jardins amb la cantant Carolina Blàvia acompanyada del pianista Xavier Monge i el violinista Francisco Javier Reyes, interpretant el concert “O meu destino, destino meu” i la visita guiada al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig d’Urgell, coincidint amb el cinquè centenari de la mort de Ramon Folch de Carona, virrei de Sicília enterrat en aquesta vila.

 

Un any més les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes formen part del programa de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida, són també un curs reconegut per l’Institut de Ciències de l’Educació de la UdL i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i per primer cop formen part del programa a d’activitats de Catalonia Sacra, l’entitat catalana que promou la difusió del patrimoni cultural de l’Església.

 

Més informació a: http://www.monestirdelesavellanes.com/ca/jornades-dhistoria/xi-jornades-dhistoria

 

Infolleida