El PAM tanca el 2021 amb un 63% més de visitants

12/01/2022

El Parc Astronòmic del Montsec va tancar la temporada de l’any passat després de comptabilitzar un total de 24.443 visitants, un 63% més que el 2020, quan tan sols en va rebre 14.979. Tot i que aquestes xifres han millorat, encara estan per sota dels nivells anteriors a la pandèmia a causa de les restriccions sanitàries −el 2019 va rebre més de 35.400 visites−. L’equipament va donar el tret de sortida el 19 de febrer del 2021 per a grups escolars i universitaris; a mitjans de març va obrir portes al públic general i va estar operatiu fins diumenge passat, adaptant el format de les activitats als protocols de la Covid.

Quant a les propostes extraordinàries, l’any passat es va reactivar el Festival d’Astronomia que, del 8 al 12 d’octubre, va acollir la setena edició i va rebre un total de 1.291 participants, una xifra que “supera amb escreix” les previsions de l’organització. Així mateix, l’onzena edició del certamen de música i astronomia, el cicle de Música sota els Estrelles, va esgotar totes les entrades. Es van celebrar quatre concerts: els dos primers amb aforament limitat de públic i dos més sense restriccions.

En total van sumar 419 visitants. Ara, com és habitual, el Parc Astronòmic del Montsec tanca les portes per dur a terme les tasques de manteniment ordinàries, amb previsió de reobrir a partir del pròxim 18 de febrer.

Infolleida