El Parc Astronòmic, convidat a la Jornada de presentació de la certificació Stralight de l’illa de Gran Canària

22/05/2018

El Consell Comarcal de la Noguera, com a responsable de la gestió del Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Parc Astronòmic Montsec (PAM), ha estat convidat a participar a la jornada de presentació de la certificació de la Reserva de la Biosfera de Gran Canària com a Destinació Turística Starlight.

La Reserva de la Biosfera de Gran Canària ocupa una quarta part de la superfície de l’illa que, a diferència de la resta de l’illa, que té un desenvolupament turístic de turisme de sol i platja, ha optat per desenvolupar un turisme de natura i ciència respectuós, viable i sostenible.

La delegació del COU estava formada pel director científic, Salvador Ribas, i pel responsable de gestió, Josep Vilajoliu, que van explicar el model d’astroturisme implementat al Montsec. Van compartir ponència amb Cipriano Marín (al centre de la foto), coordinador de la UNESCO del programa MaB (Home i Biosfera) que gestiona les certificacions de Reserva de la Biosfera i Starlight, i amb Antònia Varela, doctora de l’Instituto de Astrofísica de Canarias.

Els responsables del COU destaquen el nivell de reconeixement i prestigi que està obtenint el PAM per part d’institucions de caràcter nacional i internacional. 

Infolleida