El Parc Astronòmic del Montsec programa set concerts contemplant l’Univers

02/05/2019

Organitza el desè cicle ‘Música sota les estrelles’ entre els mesos de juny i novembre al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger

El vicepresident quart de la Diputació, Eloi Bergós, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació del desè cicle ‘Música sota les estrelles 2019’, organitzat pel Parc Astronòmic del Montsec d’Àger, que se celebrarà entre els mesos de juny i novembre. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Sònia Valero; el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Carlos García; el director Científic del Parc Astronòmic Montsec, Salvador Riba; i els músics Antoni Tolmos, Xavier Monge i Joan Blau.

 

Un any més, el cicle presenta un cartell amb actuacions de petit format en un indret espectacular com el Centre d’Observació de l’Univers al Parc Astronòmic del Montsec on, entre el 8 de juny i el 23 de novembre, se celebraran 7 jornades musicals al preu de 15 €, en què es podran escoltar músics consolidats de les comarques de Lleida, com Antoni Tolmos, Marc Parrot o Joan Reig, entre d’altres.

 

Valero ha explicat que enguany se superaran els 10.000 assistents al cicle de concerts, i ha fet referència al fet que l’any 2018 més de 35.000 persones van visitar el Parc, i que les expectatives del 2019 són molt esperançadores perquè durant la primera part de l’any ja han passat per les instal·lacions del Centre prop de 7.000 visitants. Al mateix temps, ha volgut destacar la singularitat de l’espai on es fan els concerts, que són un incentiu tant per al públic com per als propis músics.

 

De la seva banda, Ribas ha parlat de la simbiosi que es genera amb concerts d’aquest tipus en un indret com el Centre d’Observació de l’Univers, i que el programa pretén reunir des d’artistes que ja estan consolidats en el món de la música com talents emergents, per la qual cosa ha qualificat el cicle d’heterogeni.

 

Les actuacions programades són les següents:

  • Dissabte, 8 de juny (22.00 hores i 23.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘Refugi’, a càrrec de Marc Parrot.
  • Dissabte, 6 de juliol (22.00 hores i 23.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘De la lluna a casa’, a càrrec de Sandra Bautista.
  • Dissabte, 3 d’agost (22.00 hores): música inspirada en la magnitud de l’Univers amb l’espectacle ‘Universe’, a càrrec d’Antoni Tolmos.
  • Dissabte, 7 de setembre (22.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘Les nits de poemes blaus’, a càrrec de Joan Blau i Xavier Monge.
  • Dissabte, 12 d’octubre (22.00 hores): música de jazz amb l’espectacle ‘Temps de Pedrolo’, a càrrec de Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet.
  • Dissabte, 26 d’octubre (22.00 hores): cançó d’autor amb l’espectacle ‘La culpa’, a càrrec de Joan Reig.
  • Dissabte, 23 de novembre (22.00 hores): pop folk, amb l’espectacle ‘La pluja fina’, a càrrec de L’últim indi.
Infolleida