El Parc Astronòmic Montsec amplia les visites al públic general a partir del divendres 19 de març

12/03/2021

• L’espai augmenta aquest any l’oferta de visites nocturnes familiars i incorpora a les visites guiades una explicació sobre l’actualitat astronòmica

A partir del divendres 19 de març el Parc Astronòmic Montsec (PAM) amplia les visites al recinte al públic general, que se sumaran a les visites concertades d’escoles i universitats que ha ofert el centre aquestes últimes setmanes. Així, el públic general també podrà accedir a l’espai i gaudir de les novetats d’aquest any, entre les quals destaca l’ampliació de l’oferta de visites nocturnes familiars, un dels plats estrelles del centre i que va tenir molt bona rebuda la temporada passada.


D’altra banda, les visites guiades també incorporen aquesta temporada una explicació sobre l’actualitat astronòmica de la setmana on es donaran a conèixer les novetats a l’entorn de la recerca científica, les missions espacials o els esdeveniments astronòmics. Aquesta serà una temporada amb nombroses cites astronòmiques: l’observació parcial d’un eclipsi de sol a Catalunya, amb cobertura d’un 10%; les tradicionals pluges d’estrelles, les llàgrimes de Sant Llorenç, el 12 d’agost; i una ‘blue moon estacional’ a l’estiu. El mes de setembre serà el millor moment per observar Saturn, Júpiter i Mercuri i, del 7 al 17 de desembre, hi haurà la pluja d’estels Gemínids més intensa del 2021. A més, es produirà un fenomen gens freqüent ja que, a diferència d’altres anys, hi haurà fins a 4 superllunes. 

Enguany també es presentarà el llibre ‘L’Ull del Montsec’, del periodista Francesc Guillaumet, una obra que detalla la història del PAM a través d'entrevistes a persones vinculades al centre, i es projectarà la pel·lícula del planetari ‘Pirineus La Nuit’, una peça d'astronomia i medi ambient sobre la protecció del medi nocturn dels Pirineus.
Infolleida