El Parc Astronòmic Montsec com ambaixador platí, l’únic a Espanya, de l’International Astronomical Union

05/06/2019

El gran nivell d'activitat que té el Parc Astronòmic del Montsec per promocionar i preservar el cel fosc ha servit perquè hagi estat anomenat ambaixador platí per part de la Unió Astronòmica Internacional. Aquest reconeixement s'emmarca dins el projecte "Cels Foscos per a Tothom", que té com a objectiu la protecció i millora de la qualitat del medi nocturn, així com lluitar contra la contaminació lumínica. Un seguit d'educadors internacionals visitaran el parc amb la finalitat de continuar divulgant i sensibilitzant a la societat sobre la importància del cel fosc

El Parc Astronòmic del Montsec ha estat anomenat com ambaixador platí dels cels foscos per la Unió Astronòmica Internacional, l’únic reconeixement d’aquest tipus atorgat fins ara a l’Estat espanyol. L’objectiu d’aquesta associació és promoure i salvaguardar la ciència de l’astronomia en tots els seus aspectes, mitjançant la cooperació internacional ja que compta amb 74 països afiliats. Aquest nomenament premia el gran nivell d'activitat que té el Parc a l'hora de preservar i promocionar el cel fosc del Montsec. 



L'objectiu del Parc és lluitar contra la contaminació lumínica sensibilitzant i informant a la societat sobre la importància de preservar el cel nocturn.


El Parc rebrà un seguit d'educadors internacionals per poder divulgar la importància de preservar el cel fosc. Aquests tallers s'impartiran al Centre de l'Observació de l'Univers a Àger. 
Ricard Gómez (Lleida TV)