El Parc Astronòmic Montsec (PAM) i l’empresa turística Tu i Lleida guardonats en els Premis Alimara de Turisme per la iniciativa d’èxit de l’astroturisme al Montsec

22/03/2019

Els Premis Alimara son uns dels guardons més reconeguts al sector turístic i aquest any han rebut 49 candidatures i s’han lliurat 16 premis en diverses categories

El Parc Astronòmic Montsec (PAM) i l’empresa Tu i Lleida, responsable del disseny i comercialització dels paquets turístics del Centre d’Observació de l’Univers (COU), instal·lació de divulgació científica del PAM ubicada en el municipi d’Àger (Lleida), han estat guardonats amb uns dels premis atorgats en la 35a edició dels Premis Alimara CETT, lliurats ahir per la tarda a Barcelona, “pel la innovació que ha suposat emprendre un projecte d’Astroturisme en el territori del Montsec i que ha generat una gran activitat econòmica al territori i un referent a Espanya i Europa en el turisme de les estrelles”, va assenyalar, Jaume León, director general de Tu i Lleida.Mireia Carrera, responsable de Gestió del PAM, va ressaltar en l'acte la importància d'aquest premi i l'esforç que està fent el territori per liderar aquest segment de mercat no només a Catalunya i Espanya, sinó també a Europa.

 

Els Premis Alimara estan organitzats pel Campus Internacional CETT, amb el suport del Saló del Turisme B-Travel, i s’han lliurat a l’Hotel Alimara. Aquest premis reconeixen campanyes, accions i estratègies realitzades al llarg de l’any 2018 i inicis del 2019 d’organitzacions i entitats d’àmbit nacional i internacional que han destacat per la seva tasca i visió innovadora en comunicació, producte i servei, comercialització i turisme responsable i sostenible. Els guardons han estat entregats per Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona,  iMarta Serra, directora de B-Travel.

 

En aquesta edició, en la qual s’han rebut un total de 49 candidatures que han desenvolupat l’acció de promoció turística al llarg de l’any 2018 i inicis del 2019, s’han lliurat 16 premis Alimara. Entre els guardonats hi ha hagut 12 projectes del sector públic i privat, un mitjà distingit amb el Premi Alimara Mass Media, el Premi Alimara Especial del CETT per a una entitat de referència, el Premi Alimara CAT, atorgat conjuntament amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat, i el Premi Alimara Estudiants del CETT, escollit pel mateix alumnat.

 

D’entre els 16 guardons que s’han lliurat , n’hi ha tres proposats directament pel jurat, conformat per professionals del sector: l’Alimara Mass Media del CETT, dirigit a un mitjà de comunicació que ha contribuït de forma destacada a la promoció turística; l’Alimara Especial del CETT, essent aquest 2019 any del turisme cultural, un homenatge a la trajectòria de mig segle d’història d’una reconeguda entitat cultural de la ciutat comtal; il’Alimara CAT, escollit i lliurat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

 

El PAM és una iniciativa del Govern de Catalunya, per tal d'aprofitar les aptituds i potencialitats de la zona del Montsec per a la realització de recerca, formació i divulgació de la ciència, en especial de l'Astronomia. Gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera, aquest any ha tornat a batre l'any 2018 el nombre de visitants situant-los en 35.000, 2.000 més que en l'any 2017 (33.000 visitants) i que ja va suposar el rècord absolut en els deu anys de funcionament. L’impacte econòmic anual del PAM al territori és de 2.5 milions d’euros.

 

Tu i Lleida és una empresa especialitzada en el disseny o comercialització de paquets turístics innovadors como element de generació de riquesa i progrés en el territori on es implanta, d’acord a una estratègia avalada per més de 30 anys al sector turístic tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

Infolleida