El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, es reuneix amb l’alcaldessa de Térmens

21/02/2019

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat aquest dimecres a Térmens on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa, Concepció Cañadell,  amb la finalitat d’obrir un clima de diàleg amb les corporacions locals del territori i conèixer les necessitats d’aquest municipi de la comarca de la Noguera.

 

L’alcaldessa ha transmès al subdelegat del govern “l’important esforç” que han de fer municipis com Térmens per mantenir els serveis educatius bàsics al mateix poble. Cañadell ha explicat que mantenir aquests serveis  genera dificultats econòmiques al propi consistori per assumir aquesta despesa ja que no reben ajuts d’altres administracions competents, com la Generalitat de Catalunya. 

 

El subdelegat del Govern ha destacat, en aquest sentit, que “és lloable l’important esforç que fan els municipis petits per garantir els serveis bàsics educatius com ara l’educació de 0 a 3 anys com a element de futur, de creixement i clau per un mantenir un balanç de població positiu evitant que les famílies joves abandonin el municipi per la manca d’aquests serveis”. José Crespín ha afegit que “la Generalitat de Catalunya es va oblidar dels municipis ja fa uns anys i va abandonar el seu compromís amb l’educació dels infants, traslladant la responsabilitat als ajuntaments”.

 

L’alcaldessa i el subdelegat del Govern han abordat també altres temes d’actualitat i s’han emplaçat a mantenir obert el diàleg i la col·laboració institucional.

Infolleida