El subdelegat del Govern visita diversos paratges del projecte Camí Natural de la Noguera Baixa

09/11/2018

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat aquest matí a Ivars de Noguera on ha començat una visita a diversos paratges inclosos en el projecte del Camí Natural de la Noguera Baixa. La visita l’ha dut a terme juntament amb els alcaldes d’Algerri, Miquel Plensa; d’Ivars de Noguera, Josep Magrí; de Torrelameu, Carles Comes; d’Alfarràs, Kleber Esteve; i d’Albesa, Antoni Balasch, que integren la Mancomunitat Intermunicipal de la Noguera Baixa.

 

Aquest projecte, amb una longitud de 46,23 quilòmetres i un pressupost calculat de 4,3 milions d’euros, recorre tres espais d’interès natural (PEIN) com són les vessants del Noguera Ribagorçana, la Serra Llarga i els secans de la Noguera i l’Aiguabarreig del Segre. Es situa a l’extrem sud-oest de la comarca de la Noguera i discorre pels termes municipals de Torrelameu, Albesa, Algerri i Ivars de Noguera i una part del municipi d’Alfarràs, al Segrià.

 

La Mancomunitat Intermunicipal de la Noguera Baixa ha demanat al subdelegat del Govern la reactivació d’aquest projecte perquè permetria dinamitzar turísticament aquesta zona, així com crear nous espais d’oci compatibles amb el respecte al medi ambient. José Crespín s’ha compromès a traslladar el projecte al ministeri corresponent.

Infolleida