Els Agents Rurals capturen els 14 vedells escapats d'una granja a Algerri

04/11/2021

S’ha dut a terme un dispositiu especial que ha permès la recuperació dels animals en vida i el seu retorn a la instal·lació ramadera d’on provenien

Avui al migdia els agents rurals han completat el dispositiu de captura dels 14 vedells que s’havien escapat d’una granja d’Algerri (La Noguera) fa més de tres setmanes.

Des del moment de la fugida dels animals de les instal·lacions ramaderes, el cos operatiu ha estat treballant intensament per atrapar aquests animals solts que estaven posant en risc la seguretat de les persones, podien causar accidents i a més, havien provocat danys importants als cultius, especialment de blat de moro.

L’operatiu especial dels Agents Rurals per recuperar els animals fugits ha estat complex, s’ha allargat més de 20 dies i ha requerit la intervenció d’una vintena d’agents que han aconseguit capturar tots els vedells en vida i retornar-los al seu propietari. Es Agents Rurals han estat en contacte en tot moment tant amb el ramader propietari dels vedells, com amb els agricultors afectats pels danys així com amb l’Ajuntament d’Algerri.

Operatiu especial

En una primera fase, la policia mediambiental va treballar en localitzar els vedells per tal de dissenyar el millor dispositiu possible que en permetés la captura en vida i poder-los retornar al seu propietari.

Posteriorment, i un cop els animals estaven agrupats, el dilluns dia 25 d’octubre es va procedir a fer la primera actuació per tal de capturar-los, i es va aconseguir recuperar els tres primers exemplars a l’entorn del municipi d’Algerri. La segona actuació es va produir el divendres dia 29 d’octubre i es van poder capturar sis vedells més. Finalment, la darrera actuació ha tingut lloc avui dijous 4 d’octubre, quan s’han pogut capturar els darrers cinc vedells que quedaven solts. Entre un actuació i altra ha fet falta deixar uns dies de marge per poder localitzar tots les animals i aconseguir-los reagrupar, ja que la dispersió dificulta les tasques de captura.       

Els vedells fugits s’han anat capturant i traslladant d’un en un. El procediment ha consistit en fer un seguiment amb drons equipats amb càmeres tèrmiques per poder-los localitzar en els camps de panís on estaven amagats, per posteriorment poder-los adormir amb dards de teleanestèsia i traslladar-los amb helicòpter fins a un mitjà de transport especial per a animals vius, que s’ha encarregat de dur-los fins a les instal·lacions d’on provenien.

Infolleida