En marxa les obres de l’Auxiliar del Canal d’Urgell

10/01/2018

Per tal d’evitar filtracions i avaries durant la temporada, les comunitats de regants aborden la recta final de reparacions als Canals

A pocs mesos d’iniciar la campanya de reg, les comunitats de regants aborden la recta final de les reparacions als Canals, per tal d’evitar filtracions i avaries durant la temporada. Una d’aquestes actuacions és, per exemple, la reconstrucció d’un quilòmetre a l’inici del canal Auxiliar del Canal d’Urgell, després d’enfonsar-se com a conseqüència d’estar ubicat en terrenys inestables.

 

Cal tenir en compte que els diferents canals són construccions centenàries, fet que comporta la necessitat de contínues revisions. A banda de les obres del canal Auxiliar, el Canal d’Urgell ha de finalitzar, també, el recreixement de 10 quilòmetres del Canal Principal, així com el revestiment interior del túnel de Montclar, on hi van aparèixer diverses esquerdes.

Tant unes com altres obres, s’hauran d’haver finalitzat abans de l’inici de la campanya de reg, és a dir en poc més de dos mesos i mig.

Ariadna Sánchez