Endesa instal·la proteccions per a l'avifauna a una línia elèctrica a la Noguera

17/01/2019

S'han folrat elements a 56 torres que es troben als municipis de de Bellcaire d’Urgell i Vallfogona de Balaguer

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia, ha adequat diversos elements de 56 torres d’una línia de mitjana tensió de la Noguera amb l’objectiu de protegir  l’avifauna. Aquesta actuació, que suposa una inversió per part de la Companyia de prop de 84.000 euros, redueix, d’una banda, el risc elèctric pels ocells i, de l’altra, millora la qualitat del subministrament als municipis de la comarca que s’alimenten d’aquesta infraestructura.

 

En aquesta actuació s’han folrat aïlladors, cables i grapes de cinquanta sis suports amb revestiments de silicona i carcasses aïllants. Així, els dispositius aïllants redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales podria haver contacte amb un cable –o qualsevol element en tensió- i produir-se un arc elèctric, o bé al posar-se o a l’entrar en contacte per col·lisió. Tots aquests elements nous als suports permetran minimitzar el risc d’electrocució que tota infraestructura elèctrica té intrínsecament associada.

 

A més de la destacada repercussió mediambiental, aquesta actuació també millora, de retruc, la qualitat del subministrament elèctric als 1.336 clients dels quatre municipis que depenen d’aquesta línia, ja que els contactes d’aus amb infraestructures elèctriques poden suposar la interrupció del servei. En concret se’n beneficien clients de Penelles, la Sentiu de Sió, Bellcaire d’Urgell –i la seva pedania del Pedrís- i de Vallfogona de Balaguer i el seu nucli agregat de la Ràpita.

 

Aquests treballs, que s’han dut a terme amb la col·laboració dels Agents Rurals de la comarca, responen a la política mediambiental de protecció de la biodiversitat de la Companyia al territori. Així, s’uneix la voluntat sostenible i de suport i protecció a l’avifauna, amb el compromís de servei als seus més de 4 milions de clients a Catalunya.

Infolleida