Esportcat reconeixerà més de 200 esportistes i clubs de la demarcació de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran

25/04/2023

El proper dijous dia 27 d’abril, la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la sra. Anna Caula i Paretas, reconeixerà els èxits assolits durant el 2022 a gairebé 200 esportistes i clubs de la vegueria de Lleida, en un acte al Teatre Municipal de Balaguer.

Aquest reconeixement es farà a través de l’entrega de la litografia ‘Mantenir la flama’, creada per l’artista lleidatana Rosa Franco. Aquesta obra està feta amb tinta xina i aquarel·la, i s’hi representen alguns dels valors de la pràctica esportiva, els quals han estat triats a partir de les lletres de la paraula ‘esport’: estima, esforç, equilibri, superació, perseverança, oportunitat d’aprenentatge, optimisme, resiliència, respecte o tolerància. Segons l’artista, el missatge de la litografia és que “cal mantenir encesa la flama dels valors, tenir-los presents perquè s'escampin arreu, en l’esport i en els altres vessants de la vida”.

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física vol fer un reconeixement al molt bon nivell competitiu que presenta l’esport lleidatà. Al mateix temps, i de manera més general, es vol posar en valor “l’esforç col·lectiu que hi ha darrere de l’èxit de cada esportista, representat en les figures de l’entrenador o entrenadora, els companys d’equip o d’esport, els clubs, la família i amics, independentment del nivell de competició i dels resultats assolits”.

D’altra banda, el proper mes de juny, seran distingits els èxits assolits durant l’any passat per part d’una cinquantena d’esportistes de l’Alt Pirineu i Aran i de la comarca del Solsonès.

 

Infolleida