Èxit de participació a les Jornades Escolars Mil Maneres amb més de 800 alumnes

26/04/2024

Un conveni de col·laboració amb la Universitat de Lleida subratlla el compromís amb l'ensenyament artístic

La cinquena edició de les Jornades Escolars Mil Maneres ha conclòs aquest divendres 26 d'abril amb un gran èxit de participació. Més de 800 alumnes de diverses escoles del territori han assistit a l'esdeveniment, incloent Col·legi Claver (Lleida), Sol Ixent (Corbins), ZER Oliver (Maials, Llardecans, la Granja d'Escarp, Massalcoreig), ZER Vent Serè (Vilasana i Castellnou de Seana), Escola La Noguera (Balaguer), Escoles especials Llar de Sant Josep (Lleida) i Escola Mare de Déu del Carme (Alcoletge).

Aquest any, l'edició ha comptat amb espectacles i tallers temàtics al voltant del Clown, organitzats en col·laboració amb la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL. Els tallers han estat especialment dissenyats per enriquir l'experiència educativa dels escolars, fruit de la formació rebuda per part d’experts com Ivan Alcoba (Fadunito) i Jaume Jové (JAM).

Els participants han tingut l'oportunitat d'assistir a espectacles destacats com "La Gran A… Ventura" de Marcel Gros i "Solo" de Roi Borrallas, i de participar en tallers dissenyats per fomentar la creativitat i expressió a través de l'humor i la improvisació del clown.

SIGNATURA D’UN CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL FESTIVAL MIL MANERES I LA UNIVERSITAT DE LLEIDA

Aquest 2024, amb la signatura oficial d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoletge i la Universitat de Lleida es consolida la relació entre el festival i la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social - UdL, establint un marc formal per a la continuïtat i l'ampliació de les activitats educatives i culturals que es duen a terme durant les Jornades Escolars prèvies al festival.

Aquest conveni simbolitza un compromís renovat per fomentar l'exploració artística, la participació activa en les arts escèniques i el desenvolupament de la capacitat de comunicació i expressió creativa dels estudiants a través de la interacció amb diverses disciplines dins de les arts escèniques. D’aquesta manera es reafirma la l’aposta del festival per establir un vincle un entre l'educació i les arts, un dels seus objectius marcats des de la seva primera edició.

Les activitats inclouen tallers escolars a l’entorn del CLOWN i els següents espectacles. Horari de les activitats del 24 al 26 d’abril:

         10:30 h a 12:15 h: “La Gran A… Ventura” i tallers relacionats per a 1r, 2n, i 3r.

         14:15 h a 15:45 h: “Solo” i tallers d’expressió i improvisació per a 4t, 5è i 6è.

Amb la incorporació de noves escoles i l'ampliació de les activitats ofertes, el Festival Mil Maneres continua creixent i enriquint l'oferta cultural i educativa d'Alcoletge i del seu entorn, consolidant-se com un esdeveniment clau en el calendari artístic i pedagògic de la regió.

Sobre el Festival Mil Maneres

Inaugurat el 2020, el Festival Mil Maneres ha crescut cada any, afavorint la cohesió social i territorial i promocionant una actitud activa davant els diversos vessants de la contemporaneïtat artística i cultural. Amb el lema "Cor rural, ànima cosmopolita", el festival continua creixent i apostant per temàtiques actuals.

Infolleida