Exposició ‘Antologia’ a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes

02/05/2019

Una exposició del pintor Carles Estrada que és síntesi de la seva obra pictòrica a l’oli, acrílica i d’obra gràfica

El dissabte 4 de maig a les 17:30 h, s’inaugurarà l’exposició “Antologia” del pintor Carles Estrada. Amb aquesta mostra l’artista fa una síntesi de les obres que il·lustre la seva especialitat de pintura a l’oli, acrílica i d’obra gràfica .

El pintor Carles Estrada és d’El Bruc (Anoia), té una extensa carrera com a artista, que va començar l’any 1960 amb els primers estudis d’art, seguits amb les especialitzacions a Barcelona en serigrafia, cartellisme i disseny gràfic. La seva primera exposició va ser l’any 1969 a Ribes de Freser, des de llavors ha exposat desenes de vegades, fins i tot a Nova York, Copenhaguen i Brussel·les.

Gran part de les obres de l’artista estan inspirades en la naturalesa i en el paisatgisme, on la muntanya de Montserrat hi pren un protagonisme rellevant. Des d’aquesta base, l’artista enllaça amb l’home, la seva espiritualitat i el seu vincle amb el territori. Es pot dir que l’obra de Carles Estrada porta la pintura a vincular-se amb la literatura.

Carles Estrada ens explica en aquesta antologia, no només el domini de tres tècniques ben diferents, com són la pintura a l’oli, la pintura acrílica o el treball amb el cartellisme i el disseny gràfic. També amb elles demostra l’evolució mateixa de la seva obra, des de representacions paisatgístiques, totes elles de traç ràpid, cap a representacions molt més abstractes i poètiques amb les quals fa l’ullet a Tàpies o a Joan Brossa.

L’acte inaugural de dissabte 4 de maig comptarà amb la participació especial de l’escriptora i periodista cultural Mercè Ibarz encarregada de presentar a l’artista. L’exposició “Antologia de Carles Estrada” estarà oberta al públic de forma gratuïta fins al proper 9 de juny.

Infolleida