Finalitza el cicle de conferències sobre neuroprevenció per a la gent gran de l’any 2018

05/12/2018

El dia 28 de novembre va tenir lloc a Os de Balaguer l’última conferència del cicle sobre neuroprevenció del 2018 que l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social de la Noguera, ha organitzat conjuntament amb els casals i associacions de gent gran de diversos municipis de la Noguera.

Durant aquest darrer trimestre de l’any, se n’han fet a Montgai el dia 19 de setembre on van assistir més de 30 persones; el dia 5 de novembre a Bellcaire d'Urgell amb prop de 25 persones, el dia 6 de novembre a Preixens també amb l'assistència d'unes 25 persones, el dia 15 de novembre a Ivars de Noguera i el dia el dia 21 de novembre a Torrelameu.

Aquest cicle està compost per 4 xerrades diferents amb els títols “Pensa”, “Mou-te”, “Cuida't” i “Somriu”. Expliquen les evidències que aporten els estudis actuals i que demostren la importància de l'adopció d'estils de vida saludables per prevenir la instauració de malalties o complicacions relacionades amb la salut en la població en general i especialment en la gent gran i com els factors de risc cardiovasculars es poden relacionar amb malalties i l'envelliment. També aporten eines per modificar el nostre estil de vida, i consells pràctics per mantenir un bon funcionament de la memòria, la importància del benestar psicològic per evitar el malestar, i la coneixença del cos humà i les principals patologies.

Aquestes conferències estan impartides per NeuroLleida d'ASPID Lleida i van a càrrec d’una fisioterapeuta, una neuropsicòloga, una psicòloga i una infermera. El Consell Comarcal continuarà organitzant aquest cicle de conferències durant l'any 2019 per la bona valoració que estan fent els casals i les associacions de gent gran.
Infolleida