Finalitzen les obres de restauració del pòrtic de l’església de Santa Maria del Castell de Cubells

19/07/2019

L’actuació ha consistit en la seva conservació, rejoveniment i rehabilitació, ja que la porta es trobava força deteriorada degut al pas del temps i les seves inclemències

L’ajuntament de Cubells ha finalitzat la restauració de la porta de fusta de l’església de Santa Maria del Castell, l’únic edifici conservat que formava part de l’antic recinte del Castell de Cubells.

Josep Regué, alcalde del municipi, explica que l’actuació en la portalada ha consistit en la seva conservació i rehabilitació, una obra molt important ja que la fusta es trobava deteriorada degut al pas dels anys. “Era necessari dur a terme aquestes obres per garantir el bon estat de la portalada del temple, deteriorada pel pas dels anys i de les adverses condicions meteorològiques”, apunta Regué. 

Segons l’alcalde, amb aquesta restauració s’ha millorat l’estabilitat de la porta alhora que també queda protegida per un llarg període de temps. “És una manera de  dignificar la nostra església i posar en valor aquest llegat religiós, històric i cultural del nostre poble, el qual s’ha convertit en una de les atraccions turístiques més importants per totes les persones que visiten el nostre municipi”, matisa Regué.

La rehabilitació esta subvencionada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Infolleida