FiraBell oferirà diumenge vinent una jornada dedicada al comerç, la indústria, l’artesania i els productes de proximitat

30/05/2018

Firabell-Fira de comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire celebrarà diumenge vinent, dia 3 de juny, la seva segona edició, que ha estat presentada avui a la Diputació de Lleida.

L’acte ha comptat amb la presència del diputat Eloi Bergós; de Jaume Montfort, alcalde de Bellcaire; Jofre de Juan Delberghe, tinent d’alcalde; i Llorenç Llop, vicepresident de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat de Catalunya. En la seva intervenció, Bergós ha expressat el recolzament de la Diputació a fires que, com aquesta, serveixen “per promocionar el territori i els productes de proximitat”, ja que, com el seu nom indica, la fira centra la seva atenció en el comerç, indústria local i productes de proximitat.

Així, oferirà xerrades sobre plantes medicinals, sobre la piràmide alimentària adreçada als infants, a més de tallers de melmelades i d’adobats a càrrec de Sergi de Meià, de l’Institut Català de la Cuina. També hi participaran les diferents indústries, comerços i entitats locals, les quals presentaran estands on es podran veure les activitats que fan, per exemple, els botiguers, els ferrers, la cooperativa i les associacions del poble, així com degustacions de productes de Can Sargaire i un show cooking amb productes de la terra.

També inclourà una demostració de punta de coixí, una exposició de patchwork, una mostra de cotxes clàssics i una altra d’oficis tradicionals, a més de la possibilitat de participar en un concurs de fotografia. El programa inclou també una exhibició de ball de swing amb SwingNoguera, Swing Maniacs i la música de Pixie Dixie, i els més petits podran gaudir també de jocs de fusta.

L’alcalde Jaume Montfort ha destacat que la fira compta amb el doble vessant, “social i econòmic”, per donar a conèixer el potencial d’un poble que en la primera edició va tenir l’encert de “fer-la seva”, amb la qual cosa ara es buscarà “la consolidació”. Montfort ha assenyalat que la fira serà inaugurada per Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. Per la seva part, Llorenç Llop ha explicat que la fira servirà per presentar una aplicació “a nivell de tot Catalunya, gratuïta per als membres de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat de Catalunya, i que servirà per posar en contacte els productors amb els restauradors”.

Infolleida