Francesc Jové i Maite Rodríguez, guanyadors de la Cursa de la Serp 

20/05/2018

• Francesc La Cueva i Cecília Corominahan estat els vencedors de la distància curta d’una jornada que ha aplegat 225 participants entre totes les seves propostes, entre les que hi havia una cursa inclusiva d’un kilòmetre, i que ha estat solidària amb l’Associació Els Bitxos

La Cursa de la Serp de La Sentiu de Sió s’ha estrenat avui dins el calendari de la Lliga Ponent en la que era la quarta edició de la prova. Francesc Jové i Maite Rodríguez-Manzaneque han estat els guanyadors de la prova llarga, mentre que Francesc La Cueva i Cecília Coromina s’han imposat en la cursa d’una jornada que ha aplegat en conjunt 225 participants entre totes les propostes que s’havien programat.

La jornada ha ofert, doncs, curses de muntanya de 10 i 5 kilòmetres, caminades sobre aquestes mateixes distàncies i curses infantils, a més d’un recorregut d’1 kilòmetre apte per a persones amb mobilitat reduïda. La cursa de 10 kilòmetres presentava 450 metres de desnivell positiu, mentre que a la de 5 kilòmetres el desnivell era de 340 metres.La sortida i l’arribada estaven ubicades al camp de futbol, darrera del poliesportiu i de les piscines municipals, una zona on els participants han pogut disposar de vestidors i dutxes.

A la prova llarga, Francesc Jové (Team Blue Motors Neolith) ha estat el millor en homes amb un temps de 39.15, seguit de Mario Gómez (CE Sanlòria), actual líder de la Lliga Ponent,  segon amb 42.16, i de Joan Torné (Clos Pons Thai Runners), tercer amb 43.02. En dones, triomf de Maite Rodríguez-Manzaneque (UE Boxdental) amb un registre de 49.21, pel davant de la independent Montse Magallón, segona amb 56.02, i de Mariona Simó (Cansallebres Vallfogona), tercera amb 57.10.

A la distància curta, Francesc La Cueva (Esports Truga) ha estat el vencedor masculí amb un registre de 21.45, seguit del vigent campió de la Lliga Ponent, Sergi Nunes (Runners Balaguer), segon amb 21.59, i de Hamza Naveed (Esports Truga), tercer amb 23.28. En dones, Cecília Coromina (Esports Truga) ha marcat un temps de 37.09 per imposar-se pel davant de l’actual campiona de la Lliga Ponent, Natàlia Bernat (Runners Balaguer), segona amb 27.25, i de Margot Felip (Esports Truga), tercera amb 28.49.

La inscripció incloïa com a obsequiuna bossa del corredor que contenia una samarreta de la cursa. La recollida dels dorsals s’ha fet al mateix lloc de la sortida fins a 30 minuts abans de l’inici.

La prova ha estat solidària amb l'Associació Els Bitxos, una entitat que es va constituir l'any 2007 i que treballa amb l'objectiu de tirar endavant un projecte transversal d'educació pels infants i els joves més desafavorits de la comarca. Gràcies al suport educatiu i un treball comunitari amb altres institucions i entitats educatives, Els Bitxos intenta minimitzar les situacions d'exclusió social a les quals estan sotmeses, amb la finalitat d'ajudar els infants i joves, oferint-los la possibilitat de gaudir de la infància i l'adolescència, poder estudiar i alimentar-se, tot gaudint de la participació en les festes tradicionals.

Infolleida