Inici de les obres d’arranjament de l’alberg de pelegrins a Algerri

10/11/2021

Una actuació que compta amb un pressupost de 92.127,86 €, cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Algerri, emmarcada en el projecte ‘Camí de Sant Jaume: xarxa pel Patrimoni’

El passat dia 4 de novembre va tenir lloc la signatura de l’acta de replanteig per a l’inici de les obres d’arranjament de l’alberg de pelegrins a Algerri, inclòs en el projecte Camí de Sant Jaume: xarxa pel Patrimoni.

Aquesta obra compta amb un pressupost de 92.127,86 €, amb un termini d’execució previst de sis mesos.  Es tracta d’una acció cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’ Algerri.

 

Algerri està en ple camí de Sant Jaume, concretament és el final de l’etapa número 5 del Camí Català per San Juan de la Peña. Davant de l’absència d’albergs per pelegrins a la comarca, Algerri va ser pioner en adaptar un local municipal. Situat molt a prop de l’Ajuntament del poble, està gestionat pel mateix personal municipal.

L’alberg de pelegrins està situat en el primer pis d’un edifici propietat de l’ajuntament, amb data de construcció aproximada de 1964. En la seva habilitació es va dotar aquest edifici amb lliteres i es van condicionar els espais comuns per convertir-lo en alberg.

Actualment aquestes dependències necessiten una transformació en forma d’arranjament complet i actualització tant dels espais com dels elements que formen l’alberg. També s’aprofitarà per actualitzar les instal·lacions, tant de calefacció com elèctriques i de telecomunicacions.

Infolleida