Inicien obres per retirar runa i evitar més ensorraments a la Sucrera de Menàrguens

03/08/2021

Una empresa contractada pel propietari de la Casa Gran de la Sucrera de Menàrguens va iniciar ahir els treballs per retirar runa i retirar part de la teulada que es va desplomar dilluns passat, 26 de juliol, a fi d’evitar nous despreniments i assegurar l’immoble. L’objectiu és eliminar el sobrepès que pugui danyar altres dependències de l’edifici, declarat Bé Cultural d’Interès Local pel seu valor patrimonial per a aquesta localitat de la Noguera, segons va explicar ahir l’alcaldessa, Anna Maria Calvís (vegeu el desglossament).

Quant al compromís d’estabilitzar l’edifici, l’alcaldessa va indicar que aquesta setmana es preveu fer una reunió amb l’amo de la Sucrera per arribar a una solució definitiva que en garanteixi la conservació.

L’ajuntament va donar dimarts un ultimàtum al propietari perquè actuï a l’edifici per frenar-ne la degradació, arran de l’enfonsament de dilluns passat. Calvís va indicar que el consistori no està disposat a acceptar que es faci malbé aquesta construcció històrica.

“És evident que defensarem la Casa Gran de la Sucrera i estudiarem com fer-ho per preservar aquest patrimoni únic de Menàrguens”, va dir.

Va afegir que és necessari que les administracions també apostin per la preservació d’aquest tipus d’immobles (vegeu SEGRE del 28 de juliol passat).

SEGRE.COM