Instal·lació "El viatge del Poeta" de Jaume Amigó a Sant Pere de Ponts

17/05/2022

Del 28 de maig al 12 de juny la Col·legiata de Sant Pere de Ponts serà l'escenari de la instal·lació "El viatge del poeta" de Jaume Aigó. La inauguració tindrà lloc el dia 28 de maig a les 20h, i el propi aritsta realitzarà 2 visites guiades els dies 5 i de 12 de juny a les 12h i l'espai es podrà visitar tots els dissabtes de 10 a 13h i entre setmana sota petició prèvia.

Jaume Amigó (Barcelona, 1963) inuït per l’art i la cultura nipona arran de les múltiples estades que ha realitzat en aquest país, de seguida se sentí atret pel llibre de Matsuo Bashô. Impregnat per les vivències, les textures i els aromes de les seves pàgines, Amigó ens convida a fer camí i evocar les passes del poeta.
Aquesta instal·lació ens fa resseguir les grans extensions dels camps d’arròs, participar del uir constant dels rius amarats per la suau calma recollida dels nenúfars, gaudir del quiet descans que ens fa seguir tot caminant pels somnis, arribar-nos al temple i notar la tímida superfície de la pluja aplegada al solc suau, atemorida pels raig del sol. Avançar en el viatge és també obrir camí dins nostre: el camí interior. És caminant que ens arribem a conèixer i com digué Bashô: “Sempre, sempre endavant, que per caure, ja hi ha els camps de trèvol”.
Infolleida