Ivars de Noguera recupera els repics de campana per comunicar-se amb els veïns  

11/10/2021

Recuperar una tradició que tot just fa una dècada que es duia a terme és l’objectiu d’Ivars de Noguera, que ha recuperat els tocs de campana manuals per comunicar-se amb els veïns. Així, joves de la vila han après l’ofici i s’han convertit en els encarregats de fer sonar les campanes en determinats moments com festes, canvis d’estació o defuncions

 

Toc de festa, toc per anunciar un canvi de temps, toc per anunciar una defunció… i així fins a deu diferents tocs de campana per comunicar als veïns diferents motius, aquesta és la tradició que ha recuperat Ivars de Noguera. I esque fa només una dècada que al municipi encara es tocaven les campanes manualment per a dies assenyalats, però la mecanització en va simplificar els tocs. Ara, doncs, joves del municipi han après l’ofici i són els encarregats de comunicar-se amb els veïns. 

 

Amb aquesta iniciativa, molt ben rebuda per part dels veïns de la població, es pretén, doncs, no perdre la tradició i mantenir viu un dels trets característics de la vila. 

 

Així, Ivars de Noguera torna a sumar els repics de campanes a la comunicació amb els veïns de la vila, uns repics molt coneguts per part de la gent gran però, per molts dels joves, encara desconeguts.

Ariadna Sanchez Ber