Jaume Cuñat, nou alcalde de Cubells i la Torre de Fluvià

06/11/2021

El 4 de novembre s’ha celebrat el Ple d’Investidura, que també ha servit per formalitzar la presa de possessió del nou regidor, Antoni Boadas

Jaume Cuñat és des d’aquest 4 de novembre el nou primer edil de Cubells i la Torre de Fluvià.

El nou alcalde ha estat investit amb els vots favorables dels quatre regidors del grup municipal de Junts per Cubells i l’abstenció dels tres regidors d’ERC, en una sessió celebrada al Saló de Plens del consistori. Durant l’acte, també s’ha formalitzat la presa de possessió del nou regidor Antoni Boadas, qui ha cobert la vacant deixada per l’alcalde sortint, Josep Regué.

En el seu discurs d’investidura, Jaume Cuñat, de 62 anys i empresari agrícola, ha explicat que les prioritats per aquesta segona etapa del mandat seran el desplegament de la fibra òptica, que està a punt d’arribar a Cubells, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques i aerotèrmia en algunes instal·lacions municipals, amb l’objectiu que el municipi pugui autoabastir-se a través d’energia renovable.

Igualment, l’alcalde de Cubells ha explicat que, en aquest any i mig de mandat, també té previst millorar els equipaments de l’escola.
Amb la presa de possessió d’aquest dijous, s’obre la segona etapa d’un mandat en el qual Josep Regué ha estat al capdavant del consistori durant els primers 28 mesos, i ara Jaume Cuñat n’agafarà el relleu per al pròxim any i mig. El relleu es produeix després que el passat 23 de setembre, l’anterior alcalde, Josep Regué, presentés la seva renúncia i posés fi a deu anys com a primer edil del municipi.

A la presa de possessió de Cuñat hi han assistit l’alcaldessa de Foradada, Maricel Segú i el coordinador comarcal de Junts a la Noguera, Marc Barbens, entre altres representants del territori, juntament amb veïns i veïnes del municipi que s’han volgut apropar a l’acte.

Està previst que d’aquí a 15 dies se celebri el ple del nou cartipàs municipal, que servirà per distribuir les carteres després del relleu.

La situació del consistori

Actualment, Junts per Catalunya té 4 dels 7 regidors de l’Ajuntament de Cubells. Amb la renúncia de l’alcalde Regué, Jaume Cuñat passa a ser alcalde de Cubells; els números 3 i 4 de la formació, Sebastià Boixadera i M. Àngels Tolosa continuaran al consistori i entra el nou regidor de la formació, Antoni Boadas, en substitució de Josep Regué.

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya, a l’oposició, compta amb 3 dels 7 membres del consistori: Salvador Soldevila de número 1 de la formació; Eva Ribera de segona i Pere Papell de número 3 d’ERC.

Infolleida