Joan Reñé inaugura a Foradada la prolongació d’aigua de Montsonís fins a Salgar i les reformes de la piscina municipal

25/06/2018

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va presidir, el passat dissabte, la inauguració de diferents actuacions que s’han dut a terme al terme de Foradada, a la Noguera. D’una banda, Reñé ha inaugurat les obres de prolongació de la canonada d’aigua de Montsonís fins a Salgar i la casa de colònies, i de l’altra les reformes que s’han dut a terme a la piscina de Foradada.

Joan Reñé ha estat acompanyat pel diputat Eloi Bergós i tots dos han estat rebuts a l’Ajuntament de Foradada per la seva alcaldessa, Maricel Segú, per la resta de la corporació municipal, així com per la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, i per altres alcaldes de la comarca. Des d’allí s’han traslladat al Santuari de la Mare de Déu de  Salgar, un edifici protegit com a bé cultural d’interès local on han estat rebuts per representants de l’associació Amics de Salgar i on han inaugurat l’obra de prolongació de la canonada d’aigua fins a Salgar. Posteriorment s’han traslladat a la piscina, on s’ha inaugurat les obres de reforma que s’hi han executat.

En la seva intervenció, Reñé ha lloat la bellesa de Foradada i especialment d’un indret tan singular com el Santuari de Salgar, un edifici que va ser un antic convent carmelità, amb l’església i un claustre renaixentista, tot plegat protegit per un mur de pedra i engorjat sobre el riu Segre. El president de la Diputació ha destacat que “eren unes obres necessàries per tal de poder preservar la riquesa patrimonial del territori de Foradada i Salgar, que mantenim des de segles passats”, i que “exercint orgull i devoció pel nostre territori, és molt positiu que ensenyem la riquesa pròpia i  d’aquesta manera cal mantenir-la a les millors condicions possibles.”

Infolleida