José Crespín es reuneix amb alcalde La Sentiu de Sió

05/03/2019

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a la comarca de la Noguera per continuar amb la ronda de visites i reunions de treball amb els ajuntaments de la província de Lleida per escoltar i recollir les seves inquietuds i treballar conjuntament amb l’administració local per mirar de resoldre-les.

 

A les 100 visites dutes a terme en vuit mesos com a subdelegat del Govern, José Crespín hi ha sumat avui la reunió de treball amb l’alcalde de La Sentiu de Sio, Antonio López, amb qui ha tractat diverses qüestions relacionades amb aquest municipi. L’alcalde ha destacat la pèrdua de població i el risc de despoblament com una de les preocupacions més important per al municipi, així com la necessitat d’idear estratègies que puguin ajudar a consolidar la població existent i atreure nous veïns.

 

El subdelegat del Govern a Lleida ha traslladat a l’alcalde “que una de les prioritats del Govern de l’Estat és atendre el món rural, oblidat per l’administració autonòmica en els darrers anys i, per això, apostem per polítiques actives que permetin combatre el despoblament i fomentar la cohesió social i territorial”. José Crespín ha recordat, en aquest sentit, que el partit socialista va ser la primera formació en impulsar una llei de desenvolupament rural sostenible i que la seva prioritat és seguir apostant per un medi rural amb futur”.

 

Crespín ha explicat també a l’alcalde que el Comissionat  del Govern per al Repte Demogràfic del ministeri de Política Territorial i Funció Pública treballa des de fa mesos en l’elaboració d’una Estratègia Nacional davant el Repte Demogràfic amb la finalitat d’articular mesures per afrontar els desafiaments demogràfics i, en especial, el despoblament en el món rural.  

 

L’alcalde de La Sentiu de Sió també ha plantejat al subdelegat del Govern la necessitat de neteja de la llera del riu Sió, així com la renovació i millora del sistema d’enllumenat municipal. Crespín s’ha compromès a traslladar a la CHE i a l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), adscrit al ministeri per a la Transició Ecològica, la petició de l’ajuntament.

 

Infolleida