La Baronia de Rialb reprèn l’activitat turística aquest dissabte

11/02/2021

Aquest proper cap de setmana es reprenen les activitats turístiques a la Baronia de Rialb, amb el canvi que hi ha hagut que permet passar a confinament comarcal. Dissabte ja es reobre al públic l’Oficina de Turisme, que durant aquest temps ha treballat a porta tancada. I també es recuperen les visites guiades a l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter.

Les visites tindran lloc en l’horari habitual: tots els dissabtes i diumenges a les 11h i a 2/4 d’1. És una activitat que té una durada d’una hora, s’ofereix en català, i té un preu de cinc euros, però hi ha descomptes per a joves i grups. Les visites guiades van a càrrec del Jaume Marvà, guia oficial de turisme de Catalunya i tècnic de turisme de la Baronia de Rialb.

Des de l’Oficina de Turisme, ubicada al mateix monestir, es preveu que, coincidint amb les votacions, es comenci a activar la mobilitat a nivell comarcal. En aquest sentit recorden que la Baronia de Rialb, situat a l’extrem nord-oriental de la Noguera, és un dels municipis més extensos de Catalunya, i que compta amb un conjunt de vint-i-cinc esglésies d’origen romànic, així com un dolmen i diversos miradors. L’oferta turística es completa amb nombrosos camins i corriols per a fer esport en plena natura, i per contemplar el paisatge, sobretot al voltant del Riu Rialb, el Riu Segre i l’embassament.

Pel que fa als serveis turístics, des de l’Oficina de Turisme expliquen que la fi del confinament municipal també coincideix aquest cap de setmana amb la reobertura del Restaurant Rialb, el restaurant del municipi, situat a Gualter. Referent a l’oferta d’allotjament, expliquen que són diversos els establiments del municipi que s’han readaptat al teletreball, i que estan acollint professionals que opten per desconnectar de la ciutat i venir a treballar uns dies en una casa rural, perquè permet gaudir d’un entorn ple de natura i amb una molt baixa densitat de persones.

Infolleida. FOTO: Aj. La Baronia de Rialb