La Biblioteca Margarida de Montferrat s’adhereix per cinquè any consecutiu al projecte Biblioteques amb D.O.

13/02/2020

La Biblioteca de Balaguer proposa per al mes de febrer un cicle d’activitats a partir del vi i la cultura

La Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer s'adhereix, un any més, al Projecte Biblioteques amb D.O., una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat, que aquest any està dedicat  a la presència i participació de les dones en el món del vi.

Aquest projecte uneix vinicultura i cultura en el sentit més ampli, i pretén dinamitzar l'espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades, les quals prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, amb la voluntat de subratllar que les biblioteques públiques són diverses en la mesura que també ho és el territori.

Per aquest motiu, des de la Biblioteca de Balaguer s’han programat un seguit d'activitats on la cultura i el vi són els principals protagonistes. Per a l’edició d’aquest any hi col·labora el celler del Monestir de les Avellanes, el qual oferirà un tast dels seus vins en les diferents activitats adreçades a públic adult.

 

Les activitats que s’han programat per aquest cicle són:

 

  • El millor vi, de l’Invisible Titelles

Dimarts, 18 de febrer a les 18 h

Contacontes de Biblioteques amb D.O. (espectacle per a públic familiar)

El millor vi és una divertida història que transcorre en el mostrador d’una antiga taverna. Un simpàtic taverner explica un conte medieval sobre un país on només bevien aigua i sucs de fruita, i no coneixien el vi. Un dia la filla del rei, la princesa Ermessenda, coneix un trobador que li descobreix el món dels vins. Ella intentarà convèncer al rei perquè al seu país s’hi elabori i s’hi begui vi.

 

  • Los Jardines de Dionisio, de Sandra Rossi

Dimecres, 19 de febrer a les 20 h

(Espectacle dirigit al públic adult)

Aquesta activitat estarà dirigida per Sandra Rossi, la qual a través d’experiències personals narra inquietuds, retrobaments i diverses sorpreses.

Els diferents personatges de les narracions troben en el vi un motiu compartit, que influencia les seves vides i els seus trajectes vitals. Les històries de Sandra Rossi acaben esdevenint petits relats on el vi vehicula les vivències més quotidianes i alhora universals.

 

  • A les dones ens agrada més suau? Vi entre amigues

Dilluns, 24 de febrer a les 20 h

Aquesta activitat està dirigida al públic adult, especialment a dones, en la que el vi amb D.O. catalana, la lectura de textos seleccionats i la música, vehiculen la trobada.

Un dels principals objectius d’aquesta activitat és crear complicitats i reforçar la comunitat femenina de la biblioteca. Així, a través del vi, la literatura i la música es pretén atansar al públic l’erotisme i la sexualitat des d’una perspectiva femenina, i alhora aconseguir que la biblioteca s’entengui com un espai proper, íntim i on poder-se expressar lliurement.

Aquesta activitat està patrocinada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat.

 

  • Més enllà de la força d’un destí, de Martí Gironell i Pep Poblet

Dimecres, 26 de febrer a les 20 h

Maridatge entre vi, literatura i música

El fil argumental d’aquest maridatge a tres bandes és la novel·la La força d’un destí, de Martí Gironell. A través de la lectura de diversos fragments de l’obra i de

l’acompanyament de la música en directe del saxo d’en Pep Poblet, es ressegueix l’aventura personal de Ceferino Carrión, i de com aquest es va convertir en Jean Leon al Hollywood dels anys 50 i 60 del segle XX.

Infolleida